Karlskrona – Bollö – Karlshamn

fredag

Vi vaknar och vår solpanel och pulpit stöter i båten vid kajen. Hur har det här gått till? Vi upptäcker att hela bryggan har flyttat på sig inåt kajen. Så vår plats har blivit lite för trång. Vi bestämmer oss för att flytta till annan plats medan tid är och innan vi blir helt inklämda. Det visar sig då jag jämför landgången ner till bryggan att det rör sig om 1,5m som bryggan rört sig.

Vi går för motor ut till en vik på Bollö där vi tror att vi skall få lä och svajankra. Med lite tur kan SXK-bojen vara ledig. Det är den men det är inget vidare lä i viken. Öarna runt omkring är militära och vi är osäkra på om man får gå i land så vi blir liggande vid bojen hela dagen. Grått och kallt.

Vi gör lite service på båten och vilar oss.


 

lördag

Fin morgon med sol och frukost i sittbrunnen. En av de få gånger vi kunnat sitta ute på morgonen. Vi går ut genom ett smalt sund. Här som på så många andra ställen har militären gjort ”försänkningar” som är hinder för främmande makters intrång. Vilket ändå inte hjälpte 27 oktober 1981 då den ryska U-båten U137 ”felnavigerade” ända in i Karlskrona skärgård.

Vi hissar segel en bit ut på havet och sträcker sedan hela vägen förbi Ronneby och vidare till Karlshamn. Sista biten inomskärs i en fin led. Vi tar hamn i Svaneviks hamn SO om Karlshamn.

IMG_3490

Vi får besök av sonen med flickvän som bilat från Köpenhamn och är på hemväg. Jag får fin present från Carlsbergs museum. Sedan tar vi en promenad till fiskehamnen för fika och lunch.

IMG_3489

Soligt men kallt.

På kvällen kan vi faktiskt sitta i sittbrunnen och mysa då vinden mojnat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s