Rönne – Arnager…

… med cykel.

tisdag

Vi bestämmer oss för att hyra cyklar i dag. Vi har kollat kartorna runt Rönne så det får bli söder ut. Så får vi se om vi hittar någon fin badstrand.

Det gör vi. Efter att ha cyklat fel och fått kånka cyklarna uppför en lång trätrappa kommer vi så småning om till ett område med fritidshus. Vi frågar oss fram och hittar en undanskymd sandstrand. Bara ett fåtal badgäster här.

IMG_1517

Vi hittar en helt egen del av stranden och badar och solar i några timmar. Vi festar på danska wienerbröd.

IMG_3523

Efter några timmar bestämmer vi att fortsätta cykelturen söder ut till en ort som heter Arnager. Förbi flygfältet och höger. Först kommer Arnagers Rökeri och sedan kommer vi ner till havet. En lång trä-brygga, säkert två hundra meter leder ut till en betong-pir. Det är Arnagers hamn. Inget för stora båtar…

IMG_1518

Här finns en sommarkiosk med lite av varje. Vi provar dansk pölse. som var jätte god.

Vi vänder åter och gör ett besök i Arnagers Rökeri. Vi köper lite rökta räkor och några stekta inlagda strömmingar. Fel inlgda SILLAR heter det här.

När vi går till baks till cyklarna går vi genom deras restaurang. Ut kommer en servitör med två jätte tallrikar med räkmackor. Min stora favorit. När sedan en kvinnlig servitris kommer efter med två immiga snapsar ångrar jag att vi åt ”pölsa” i kiosken.

Vi har medvind till baks till Rönne. Vi passar på att låna tvättmaskinen, handla och sedan lämnar vi till baks cyklarna. Bra cyklar med 6 växlar. Kostade 170 DKR för två cyklar en dag.

På kvällen grillar vi i hamnen.

IMG_1523

IMG_1525

Till kvällen ökar vinden från ost men det är ändå varmt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s