Simrishamn – Åhus

Torsdag

Efter frukost i sittbrunnen var det bara att kasta loss och åka iväg mot dagens destination Åhus. Ingen av oss har varit där förut och nu vill vi passa på att se ställen vi inte varit på förut.

Vi hissade på och sträckte de 25 M i soligt och varmt väder, så varmt idag att vi kunde sitta i kortbyxor och segla, det är första gången det händer sen slutet av juni.

IMG_3537

 

In till Åhus är det en ganska lång smal insegling in i Helgeån, i stan finns det två gästhamnar på höger sida är det kommunens gästhamn och på vänster har segelklubben C4SS röda/gröna där vi fick ett fint välkomnande av ett par klubbmedlemmar som berättade var dusch, toaletter och lånecyklar fanns.

_DSC8294

På båda sidor om ån fanns restauranger och på den sidan segelklubben är rekommenderade de att vi skulle gå till rökeriet.

Vi lånade varsin cykel och åkte ner på stan, förbi tjusiga jättevillor och en runda till köpmannagatan, gamla torget och sen ner till hamnen där det fanns räkmackor…

IMG_3540

och är man i Åhus måste man äta glass så efterrätten blev varsin kulglass på ”Glassbåten”. Jättemätta cyklade vi tillbaka och gjorde den ”obligatoriska” bryggvandringen.

2kulor!! 32 kr. Ser på nätet att de är kända för att göra stora generösa kulor- kan bara hålla med.

IMG_1567

 

Annonser
av Ewa Postat i 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s