Färjestaden – Sandvik

onsdag

Det bidde ingen kryss, det bidde en motorbåtstur….

Någonting ovanligt hände, redan före 7.30 var vi i gång med sugtömning och vattenfyllning! Oj!! har inte vi semester??

Kanske börjar vi bli så utvilade att vi inte behöver sovmorgon varje dag numer? den som lever får se som de säger…

Dagen började med moln och någon regnskur och så gott som vindstilla- kalmarsund har sällan setts så som en spegel, så vi fick göra ett ordentligt motortest, å andra sidan kom vi till Sandvik redan vid halv ett, lagom till lunch. Och  lunch i Sandvik är ju ingen riktig lunch utan att gå på fiskresturangen i hamnen, det vet ju ni alla som varit här.
Eftersom det var lite regn i luften och en massa virriga seniorgäster, delade vi upp oss, Reidar beställde mat till oss och jag spanade in ett bord under tak….. och tänka sig i det ena uterummet var det bara några bord upptagna så där gick jag in och tog plats vid en två vid fönstret. Jag kände att det var något konstigt med stämningen och blev lite osäker.
Kanske var rummet bokat? Dörren hade ju varit stängd när jag gick in, men ingen sa något och så småningom kom Reidar, men innan vår mat kom sa han: ”Killen som sitter där nere i hörnet, är jättelik den där prinsen vad är det nu han heter”?

Jag tittade lite i smyg över axeln och där i hörnet satt prins Daniel, Viktora och Estelle med sällskap och åt lunch…. Vi insåg snart att de välbyggda killarna vid bordet bredvid oss var de säpomän som hade dagens uppdrag att eskortera det kungliga sällskapet. Det var intressant att se hur de jobbade så där nära. Och härligt att de, prinsessparet, kunde sitta mitt bland oss andra som vilka andra som helst utan att folk tog så mycket notis om att det var just dem som var där.

När vi ätit gick vi upp till kvarnen för jag ville ha kaffe på maten. Där hade man en ny minigolfbana och eftersom jag förlorade i går, ville jag ha revansch. Så nu har Reidar fått två vinnarglassar. Men semestern är inte slut än, så jag tänker inte ge upp.

IMG_3613

Efter ett par sköna timmar i solen i sittbrunn med bok, tidning och korsord och en och annan lur packade vi en matsäckskorgoch gick på andra sidan piren för att uppleva solnedgången. En annan av de ritualer man bara måste göra när man är här.

 _DSC8353 IMG_3618

Annonser
av Ewa Postat i 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s